Geslaagde Fluoractie!

Van onze verslaggevers: Noëlle en Destiny, groep 8

Vandaag hadden we de eerste fietsencontrole van dit schooljaar. Groep 8 en een paar ouders mochten alles organiseren, en dat vonden ze heel leuk. De meeste kinderen uit groep 8 controleerden de fietsen. De kinderen parkeerden de fietsen op het gras. Onze klas haalden de groepen één voor één uit hun klas om de fietsen te controleren. Wij hebben zelf foto’s gemaakt en kinderen geïnterviewd.

Evi, uit groep 8: ‘Ik zet altijd mijn licht aan als ik in het donker rijd. Dan kunnen andere automobilisten mij goed zien, want anders is er veel kans dat je wordt aangereden.

Mats, uit groep 5: ‘Ik fiets vaak, bijvoorbeeld naar voetbaltraining. Dan zet ik altijd mijn licht aan.’

Juf Ethel, uit groep 8: ‘Ik vind het belangrijk om mijn licht aan te zetten, omdat ik zelf een keer heb meegemaakt dat ik in de auto reed, en een voorbijgaande fietser niet zag rijden!’

De fietsencontrole is helemaal goed gegaan! Bijna iedereen zijn fiets was in orde, en daar zijn we trots op!

Diezelfde ochtend werd er ook een nieuw speelelement op ons schoolplein in gebruik genomen. Concierge Kees mocht als eerste met zijn Harley komen tanken bij onze mooie tankpaal. Ook de nieuwe fietsen en speelkarren werden met gejuich ontvangen en direct gebruikt!

meer foto’s vindt u in ons foto-album