Kennismaking

Kunstwerk gemaakt door alle kinderen van de Wending, in juni 2014 onthuld tijdens het 5 jarig bestaan.
De trapopgang is verfraaid met een prachtige kroonluchter voorzien van houten vogelhuisjes en vogels aan gekleurde linten. De huisjes staan symbool voor een veilige en vertrouwde omgeving die onze school wil bieden. De vogels staan voor groeien, ontdekken, fladderen, reizen, uitvliegen en weer thuiskomen.

Wij zijn kinderen, ouders en leerkrachten van openbare basisschool de Wending. De Wending start vol enthousiasme in schooljaar2008-2009. We hebben bij aanvang schooljaar 2008-2009 al 110 kinderen bij ons op school, in april 2015 mochten wij onze 200ste leerling verwelkomen en in juni 2019 kwam onze 250 ste leerling binnen.. Samen met drie andere organisaties maken we gebruik van het gebouw het Kwadrant. In het schooljaar 2019-2020 kent onze school 10 groepen, waarvan drie gecombineerde groepen 1-2, twee enkelvoudige groepen 3 en van groep 4 t/m 8 overal één groep van.

Fijn dat u een kijkje op onze site neemt, dat betekent dat u geinteresseerd bent in onze school en wij laten u graag al wat zien van ons onderwijs op de Wending!

Onze zorg voor kinderen begint bij het intakegesprek. Tijdens dit gesprek besteden we veel aandacht aan het informeren van ouders. Bovenal zijn we nieuwsgierig naar het kind zelf. Voorafgaand aan het kennismakingsgesprek volgt een rondleiding door onze school. Het liefst doen we dit als de school op volle toeren draait. De ouder kan dan zien hoe wij ons onderwijs verzorgen. Nog belangrijker vinden we dat de ouder zo kan proeven van onze Wendingsfeer.

Voor zijn/haar vierde verjaardag mag een kind 10 dagdelen komen wennen. Als het vier jaar oud is mag het echt naar school. Soms is de overstap te groot. Dan is het beter om het kind eerst halve dagen naar school te laten gaan. Zo kan het aangenaam wennen aan het schoolritme. Het kan voorkomen dat een kind net voor de zomervakantie de vierde verjaardag viert. We overleggen dan met de ouders wanneer het kind komt wennen en wanneer we het definitief plaatsen.

Soms maakt een kind een overstap naar onze school vanuit een andere basisschool. We nodigen ouders uit voor een gesprek met directie en intern begeleider. Tevens nodigen we het kind uit om enkele ‘probeerdagdelen’ in de klas mee te maken.
Daarna bestuderen we het (verplicht meegeleverde) onderwijskundig rapport. Soms geeft zo’n rapport onvoldoende inzicht. Om een beter beeld te krijgen kan het voorkomen dat we aanvullende toetsen willen afnemen. Overleg met de ouders is en blijft hierbij een vanzelfsprekendheid.

Wilt u graag met uw kind een kijkje nemen op onze school? Neem dan contact op met onze directeur, Astrid de Schutter,
info@obsdewending.nl

In juni 2019, tijdens ons tweede lustrum, werd een nieuwe kunstwerk onthuld waar weer alle kinderen aan mee hebben gewerkt en dat samen met kunstenaresse Marijke Maas (rechts op de foto). Dit mooie kunstwerk siert de ingang van de school. Ieder kind van de school kan zijn eigen gemaakte stukje aanwijzen!